Conform Hotararii CA din 27.09.2021 s-a prelungit Sesiunea III-ADMITERE COMPLETARE pentru toate formele de învățământ –LICENȚĂ/ MASTER/ DOCTORAT –până în data de 29 octombrie 2021, astfel:

LICENȚĂ – Înscriere / Înmatriculare – 28 oct. 2021

                  Rezultate finale admiși și înmatriculați – 29 oct. 2021

MASTER și DOCTORAT  – Înscriere / Interviu – 28 oct. 2021

                  Rezultate finale admiși și înmatriculați – 29 oct. 2021

Înscrierile se fac on-line în platforma  https://admitere.pub.ro/ în sesiunile III active: Licenta III 2021, Master III 2021 si Doctorat 2021 I+II+III,  iar înmatricularile la sediul Facultații de Inginerie Mecanica și Mecatronică

Informații generale:  https://admitere.pub.ro/Admitere/site/infogen.

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de e-mail admitere.fimm@upb.ro sau prin telefon 0744 523 362.

[smartslider3 slider=7]

[smartslider3 slider=8]

Admitere Licenta

ADMITERE UPB – Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică


S-a deschis Sesiunea III de Admitere!

Aici puteti face un tur virtual al Facultatii de Inginerie Mecanica si Mecatronica!

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de e-mail admitere.fimm@upb.ro sau prin telefon 0744 523 362.

***Conform Hotararii CA din 14.09.2021 SESIUNEA III – Admitere se prelungeste pana pe data de 27.09.2021 ora 16. Va asteptam la sediul Facultatii de Inginerie Mecanica si Mecatronica pentru inscriere.

La Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică locurile libere vor fi afișate Concursul de dosare se desfășoară începând cu 27 iulie 2021 până pe 27 septembrie 2021, intre orele 800 – 1600. Locurile libere vor fi afișate săptămânal în SESIUNEA III. Vă rugăm să urmăriți site-ul nostru.
Pentru obținerea statutului de candidat admis, înscris și înmatriculat este necesară parcurgerea celor 3 faze obligatorii:

 1. Înscrierea online, prin intermediul platformei  admitere.pub.ro (se poate face și la sediul facultății – corp de clădire CD, sala CD006- unde o sa beneficiati de consiliere si îndrumare).
 2. Se calculează notele pentru probele alese:
  Pentru probele P1 și P2 evaluarea performanțelor candidaților care participă la Sesiunea III și ierarhizarea lor în vederea admiterii se face, la alegerea candidaților: 
  fie pe baza rezultatelor școlare obținute înaintea susținerii examenului de Bacalaureat, ca în sesiunea I
  fie exclusiv pe baza rezultatelor obținute la Examenul național de Bacalaureat
  Pentru proba P3 se va utiliza media generală de la Examenul de Bacalaureat
 3. Înmatriculare

Regulamentul valabil pentru sesiunea III este disponibil aici.

Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică organizează concurs de admitere pentru sesiunea III de admitere 2021, la următoarele domenii de studii:

*La Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică locurile libere vor fi afișate săptămânal în SESIUNEA III. Vă rugăm să urmăriți site-ul nostru.

DomeniuScurtă prezentare program de studiu (click pe program)Locuri disponibile SESIUNEA III – BugetLocuri disponibile SESIUNEA III – Taxa
Inginerie Mecanică– Sisteme și Echipamente Termice
– Echipamente pentru Procese Industriale
– Mecanică Fină și Nanotehnologii
– Mașini și Sisteme Hidraulice și Pneumatice
4350
Inginerie Industrială  (info1) (info2) (Facebook)Design Industrial1510
Mecatronica si Robotica (Facebook)Mecatronică112
Inginerie si management (info1) (info2) (Facebook)Inginerie Economică în Domeniul Mecanic3310

INDICAȚII ORIENTARE:
1. Link Google Maps: https://goo.gl/maps/WK7YAtWnP3SWUi4LA
sau
2. Cod QR catre Google Maps:

3. Harta (cu acces dinspre râul Dâmbovița, Iuliu Maniu și de la Metrou):

Documente necesare pentru înmatriculare

 1. Dosar plic
 2. Diploma de bacalaureat (originale)
 3. Foaie matricolă (original)
 4. Certificat naștere (copie și original)
 5. Act identitate – Carte identitate sau pașaport (copie și original)
 6. 2 fotografii color pe hârtie fotografică (3 cm x 4 cm – tip pașaport)
 7. Dovada achitării taxei de înscriere * 
 8. FIȘĂ / Cerere de înscriere semnată de candidat – se descarca din platforma de inscriere ( dupa completarea datelor si a optiunilor de înscriere )– se poate  face și la facultate.
 9. Declarație pe propria răspundere privind veridicitatea datelor și a documentelor – se descarca din platforma de înscriere ( dupa completarea datelor) – se poate  face și la facultate.
 10. Adeverința medicalăoriginal
 11. Dovada achitării taxei de înmatriculare **

*taxa de înscriere este 125 lei. Candidații care au participat la Sesiunea I și care la sfârșitul acesteia au fost declarați candidați cu barem îndeplinit beneficiază, pentru Sesiunile II și III, de reducerea taxei de înscriere de la 125 lei la 50 lei. Ea se poate achita având menționate la explicațiile plății: numele și prenumele complet al candidatului, precum și Facultatea de bază, la care acesta se înscrie pentru concursul de admitere, astfel:
direct în platforma on-line https://admitere.pub.ro/, cu card bancar;
prin transfer bancar (realizat într-o aplicate de e-banking sau la ghișeul unei bănci), într-unul din următoarele conturi:
– Universitatea POLITEHNICA din București IBAN RO42RNCB 0723 0005 0625 0270,    CUI 4183199, deschis la Banca Comercială Română (BCR)
sau
– Universitatea POLITEHNICA din București IBAN RO97BRDE 410S V980 6875 4100,    CUI 4183199, deschis la Banca Română de Dezvoltare (BRD).

**Taxa de înmatriculare este de 50 lei și se poate achita având menționate la explicațiile plății: numele și prenumele complet al candidatului precum și facultatea la care acesta se înmatriculează, astfel:
în numerar la punctele de plată puse la dispoziție de Comisia locală de admitere;
direct în platforma on-line https://admitere.pub.ro/, cu card bancar;
prin transfer bancar (realizat într-o aplicație de e-banking sau la ghișeul unei bănci), într-unul din următoarele conturi:
– Universitatea POLITEHNICA din București IBAN RO50RNCB 0723 0005 0625 0320, CUI 4183199, deschis la Banca Comercială Română (BCR)
sau
– Universitatea POLITEHNICA din București, IBAN RO95BRDE 410S V499 2381 4100, CUI 4183199, deschis la Banca Română de Dezvoltare (BRD).

* Cota parțială din taxa de studii, în cuantum de 500 lei, se achită numai de către candidații care se înmatriculează pe un loc cu taxă. Aceasta se poate achita având menționate la explicațiile plății:
• Pentru candidații care nu participă la glisare – numele și prenumele complet al candidatului, precum și facultatea la care acesta se înmatriculează;
• Pentru candidații care participă la glisare – numele și prenumele complet al candidatului, însoțite de mențiunea Cotă parțială taxă de studii – Glisare.
Plata se poate face printr-una dintre următoarele metode:
• direct în platforma on-line https://admitere.pub.ro/, cu card bancar;
• prin transfer bancar (realizat într-o aplicație de e-banking sau la ghișeul unei bănci), într-unul din următoarele conturi:
– Universitatea POLITEHNICA din București, IBAN RO42RNCB 0723 0005 0625 0270 CUI 4183199, deschis la Banca Comercială Română (BCR)
sau
– Universitatea POLITEHNICA din București, IBAN RO97BRDE 410S V980 6875 4100 CUI 4183199, deschis la Banca Română de Dezvoltare (BRD).

Ghid admitere UPB 2021

Sesiunea I de Admitere ANTICIPATĂ

Sesiunea I de Admitere ANTICIPATĂ (concurs de dosare, fără examen scris) FINALIZATĂ – CEI ADMIȘI VOR VENI PE 12-13 iulie 2021 PENTRU ÎNMATRICULARE și astfel să devină studenții facultății noastre

Pentru a afla rezultatul pe care l-ați obținut în urma acestei sesiuni de ADMITERE ANTICIPATĂ prin concurs de dosare (fără alt examen scris), vă rugăm să accesați contul dumneavoastră folosit la Admitere, https://admitere.pub.ro.

Vă reamintim că înscrierea în anul I și înmatricularea se va desfășura prin prezență fizică în perioada 12 iulie – 13 iulie 2021, în intervalul orar 8.00 – 16.00, la sediul Facultății de Inginerie Mecanică și Mecatronică, SALA CD 006, când trebuie să prezentați documentele, conform ANEXEI V de mai jos. Documentele vor fi aduse într-un dosar plic. Mai multe informatii aici.

SESIUNE II ADMITERE

EXAMEN ADMITERE Sesiune II – 19 iulie 2021  

Felicitari celor admisi si inmatriculati in Sesiunea II !
Acestia isi pot regasi locurile pe platforma de admitere in contul personal admitere.pub.ro

Va dorim succes la examenul de mâine 19 iulie 2021.

Pe platforma de admitere admitere.pub.ro puteți vizualiza sala în care ați fost repartizat (la stadiul curent). Acest lucru îl puteți vedea și la intrarea în corpul de clădire CD al Facultății de Inginerie Mecanică și Mecatronică. (pe unde se face și accesul candidaților).

Accesul candidaților în corpurile de clădiri și în sălile de concurs va fi permis la ora 9:00. La intrarea în sala de concurs, candidații trebuie să poarte mască de protecție astfel încât să își acopere nasul și gura și să prezinte comisiei de supraveghere legitimația de concurs și cartea de identitate/pașaportul în vederea identificării.

Vă rugăm să tipăriți legitimația de concurs, pe care o găsiți pe platformă, acolo unde ați pus opțiunile dvs. (daca nu puteți tipări, măcar să aveți legitimația de concurs pe telefon – daca intampinati vreo problema va rugam sa apelati numarul  0744 523 362.)  

Va rugam sa aveti la dumneavoastra: instrumente de scris (pentru completare chestionar sa aveți pix sau stilou care să scrie cu albastru), buletin, legitimație de concurs.
În timpul probelor scrise se interzice folosirea de către candidați a calculatoarelor sau altor mijloace de calcul, a telefoanelor mobile, a altor mijloace de comunicații sau dispozitive electronice.
De asemenea, se interzice folosirea altor hârtii decât cele distribuite de supraveghetori.  

VĂ DORIM SUCCES!  

După examen, în a doua jumătate a zilei, veți primi prin mail și alte informații cu privire la afișare rezultate și înmatriculare pentru cei admiși. NU UITAȚI, este obligatorie înmatricularea pentru a ocupa locul. Înmatricularea va avea loc în perioada 21-24 iulie, interval orar 9-16.

În 2021 Concursul de admitere se desfășoară în mai multe sesiuni, fiecare în parte cu trei faze distincte:

 • Sesiunea I – Admitere anticipată (concurs de dosare cu fazele Înscriere, Admitere preliminară, Admitere – Etapa II – Validare, confirmare loc, participare la glisare -opțional*-, înscriere în anul I și înmatriculare admiși anticipat)
 • Sesiunea II – Admitere (concurs cu probe scrise cu fazele Înscriere, Admitere preliminară, Admitere – Etapa II – Validare, confirmare loc, participare la glisare -opțional*-, înscriere în anul I și înmatriculare admiși)
 • Sesiunea III – Admitere-completare

Calendarul pentru sesiunea de admitere 2021 UPB poate fi vizualizat aici (click to zoom) :


Admitere Master

Pentru sesiunea de toamnă la MASTER numărul de locuri disponibile este: la buget 32 de locuri și la taxă 28 de locuri.

PLANIFICARE CONCURS ADMITERE MASTERAT SI COMISII DE CONCURS – Sesiunea Septembrie 2021

PLANIFICARE CONCURS ADMITERE MASTERAT SI COMISII DE CONCURS – Sesiunea Septembrie 2021

Programul de master-Comisia de concursData /ora interviului Link clasă  TEAMS
INGINERIA ŞI MANAGEMENTUL SISTEMELOR ŞI ECHIPAMENTELOR TERMICE
1.  Prof.dr.ing. RACOVITZA Alexandru – presedinte
2.  Ş.l.dr.ing. POP Elena-membru
3   Ş.l.dr.ing. IONIŢĂ Claudia -membru
4.   Ş.l.dr.ing. FUIORESCU Dinu-secretar (dinu.fuiorescu@upb.ro)
17.09.2021 , ora 9:00 Link: Teams
Programare
Rezultate
CONCEPŢIE INTEGRATĂ ÎN INGINERIE MECANICĂ
 
1.         Prof.dr.ing. Traian CICONE – preşedinte
2.         Prof.dr.ing. Adrian PREDESCU – membru
3.         Ş.l.dr.ing. Petrică TURTOI – membru
4.         As.drd.ing. lonuţ Răzvan NECHITA – secretar.
17.09.2021 , ora 10:00
Master EVALUAREA RISCULUI, SIGURANŢEI ŞI INTEGRITĂŢII ECHIPAMENTELOR SUB PRESIUNE  
1. Ş.l. dr. ing. Gheorghiţa TOMESCU -președinte
2. Conf.dr.ing. Iuliana Marlena PRODEA -membru
3.S.l .dr.ing. Georgiana-Luminița ENĂCHESCU-membru
4. ing. Iolanda PANAIT -secretar (iolanda_pan@yahoo.com)
16.09.2021 -ora 10:00 Link: Teams
Programare
Rezultate
MECANICA DE PRECIZIE PENTRU SISTEME MECATRONICE   1.  Prof.dr.ing. DONȚU Octavian – preşedinte
2.  Conf.dr.ing. RIZESCU Ciprian – membru
3.  S.l.dr.ing. BOGATU Lucian – membru
4.  S.l.dr.ing.CIOBANU Robert -membru
5.  As.drd.ing.MORARU Edgar-secretar (edgar.moraru@upb.ro)
16 si 17.09.2021 -ora 8:30 Link: Teams
Programare
Rezultate
OPTOMETRIE AVANSATA  
1. Conf.dr.ing. BESNEA Daniel -presedinte
2. S.I.dr.ing. RIZESCU Dana – membru
3. S.l.dr.ing. ALIONTE Cristian Gabriel – membru
4. S.l.dr.ing. PASCU Adian Titi – membru
5. As.drd.ing. NITA Emil – secretar (nitaemilionut@yahoo.com)
16 si 17.09.2021 -ora 8:30 Link: Teams
Programare
Rezultate
MECATRONICA AVANSATĂ  
1. Prof.dr.ing. Mihai AVRAM – preşedinte
2. Conf.dr.ing. Alina Rodica SPÂNU – membru
3. Conf.dr.ing. Bogdan GRĂMESCU – membru
4. S.l.dr.ing. Laurentiu CARTAL – membru
5. S.l.dr.ing. Mircea NISTOR – secretar
16 si 17.09.2021 -ora 8:30 Link: Teams
Rezultate
ANTREPRENORIAT INDUSTRIAL  
1. Prof.dr.ing. Alexandru Valentin RADULESCU–        preşedinte
2. Prof.dr.ing. Petre Lucian SEICIU – membru
3. Conf.dr.ing. Irina RĂDULESCU – membru
4. As.drd.ing. Andrei CĂLIN – secretar.  
27.10.2021 -ora 10:00 Link: Teams
Rezultate
DESIGN DE PRODUS ŞI INGINERIE INOVATIVĂ  
1. Prof.dr.ing. Gina Florica STOICA – preşedinte
2. Ş.l.dr.ing. Marilena STOICA – membru
3. Ş.l.dr.ing. Nicolae Alexandru STOICA – membru
4. Ş.l.dr.arh. Delia Alexandra PRISECARU – secretar.  
17.09.2021 -ora 9:00 Link: Teams
Rezultate

PLANIFICARE CONCURS ADMITERE MASTERAT SI COMISII DE CONCURS – Sesiunea IULIE 2021

PLANIFICARE CONCURS ADMITERE MASTERAT SI COMISII DE CONCURS – Sesiunea IULIE 2021

Programul de master-Comisia de concursData /ora interviului Link clasă  TEAMS
INGINERIA ŞI MANAGEMENTUL SISTEMELOR ŞI ECHIPAMENTELOR TERMICE
1.  Prof.dr.ing. APOSTOL Valentin – presedinte
2.  Ş.l.dr.ing. POP Elena-membru
3   Ş.l.dr.ing. IONIŢĂ Claudia -membru
4.   Ş.l.dr.ing. FUIORESCU Dinu-secretar (dinu.fuiorescu@upb.ro)
15.07.2021 , ora 9:00 Link: Teams
Programare
Rezultate
Master INGINERIA CALITĂŢII ŞI MEDIULUI ÎN INDUSTRIILE DE PROCES  
1. Ş.l. dr. ing. Angela CHELU -președinte
2. Prof.dr.ing. Cosmin JINESCU -membru
3. Conf.dr.ing. Ion DURBACĂ
4. ing. Iolanda PANAIT -secretar (iolanda_pan@yahoo.com)
14.07.2021 -ora 10:00 Link: Teams
Programare
Rezultate
Master EVALUAREA RISCULUI, SIGURANŢEI ŞI INTEGRITĂŢII ECHIPAMENTELOR SUB PRESIUNE  
1. Ş.l. dr. ing. Gheorghiţa TOMESCU -președinte
2. Conf.dr.ing. Iuliana Marlena PRODEA -membru
3.S.l .dr.ing. Georgiana-Luminița ENĂCHESCU-membru
4. ing. Iolanda PANAIT -secretar (iolanda_pan@yahoo.com)
15.07.2021 -ora 10:00 Link: Teams
Programare
Rezultate
MECANICA DE PRECIZIE PENTRU SISTEME MECATRONICE   1.  Prof.dr.ing. DONȚU Octavian – preşedinte
2.  Conf.dr.ing. RIZESCU Ciprian – membru
3.  S.l.dr.ing. BOGATU Lucian – membru
4.  S.l.dr.ing.CIOBANU Robert -membru
5.  As.drd.ing.MORARU Edgar-secretar (edgar.moraru@upb.ro)
13.07.2021 -ora 8:30 Link: Teams
Programare
Rezultate
OPTOMETRIE AVANSATA  
1. Conf.dr.ing. BESNEA Daniel -presedinte
2. S.I.dr.ing. RIZESCU Dana – membru
3. S.l.dr.ing. ALIONTE Cristian Gabriel – membru
4. S.l.dr.ing. PASCU Adian Titi – membru
5. As.drd.ing. NITA Emil – secretar (nitaemilionut@yahoo.com)
13.07.2021 -ora 8:30 Link: Teams
Programare
Rezultate
MECATRONICA AVANSATĂ  
1. Prof.dr.ing. Mihai AVRAM – preşedinte
2. Conf.dr.ing. Alina Rodica SPÂNU – membru
3. Conf.dr.ing. Bogdan GRĂMESCU – membru
4. S.l.dr.ing. Laurentiu CARTAL – membru
5. S.l.dr.ing. Mircea NISTOR – secretar
13.07.2021 -ora 8:30 Link: Teams
Rezultate
CONCEPŢIE INTEGRATĂ ÎN INGINERIE MECANICĂ  
1.  Prof.dr.ing. Traian CICONE – preşedinte
2. Prof.dr.ing. Adrian PREDESCU – membru
3. Ş.l.dr.ing. Petrică TURTOI – membru
4.  As.drd.ing. lonuţ Răzvan NECHITA – secretar. (ionut_razvan.nechita@upb.ro)
15.07.2021 -ora 9:00 Link: Teams
Rezultate
ANTREPRENORIAT INDUSTRIAL  
1. Prof.dr.ing. Alexandru Valentin RADULESCU–        preşedinte
2. Prof.dr.ing. Petre Lucian SEICIU – membru
3. Conf.dr.ing. Irina RĂDULESCU – membru
4. As.drd.ing. Andrei CĂLIN – secretar.  
15.07.2021 -ora 9:00 Link: Teams
Rezultate
DESIGN DE PRODUS ŞI INGINERIE INOVATIVĂ  
1. Prof.dr.ing. Gina Florica STOICA – preşedinte
2. Ş.l.dr.ing. Marilena STOICA – membru
3. Ş.l.dr.ing. Nicolae Alexandru STOICA – membru
4. Ş.l.dr.arh. Delia Alexandra PRISECARU – secretar.  
15.07.2021 -ora 9:00 Link: Teams
Rezultate
SISTEME HIDRAULICE ŞI PNEUMATICE AVANSATE  
1.  Prof.dr.ing. Daniela VASILIU – preşedinte;
2.  Prof.dr.ing. Adrian CIOCĂNEA – membru;
3.  Conf.dr.ing. Sanda BUDEA – membru;
4.  Ş.l.dr.ing. Marius Daniel BONTOŞ – secretar.  
14.07.2021 -ora 13:00 Link: Teams
Rezultate

Numărul locurilor alocate pentru Admiterea la masterat 2021 din Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică este de 210 locuri la buget și 30 locuri cu taxă.

Pentru prima sesiune, inscrierea se face în intervalul 03 Iulie – 11 Iulie, iar concursul are loc in perioada 13-15 Iulie. Comunicarea rezultatelor și înmatricularea candidaților se face în perioada 16,17  si 19 iulie.

Înmatricularea candidaților declarați admiși se va face la secretarul de comisie al programului de Masterat, după următorul program:

 • 16 și 17 iulie interval orar 9.00 – 16.00
 • 19 iulie interval orar 14.00 – 18.00.

PROBA 2 la Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică constă dintr-o probă orală, susținută online, constând dintr-un interviu. Proba orală online va fi susținută pe Microsoft TEAMS și înregistrată.

ANUNȚ IMPORTANT

Dragi candidați la programele de master ale FIMM, vă reamintim următoarele:

Conform Regulament privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere în învăţământul universitar de masterat în UPB pentru anul universitar 2021-2022  (Art 3, aliniat 3) pe care-l puteți accesa cu link-ul: Informaţii generale (pub.ro), formațiile de studiu la masterat trebuie să fie de minimum 20 masteranzi, respectând o medie de minimum 25 masteranzi pe facultate.În această situație, masteratele care nu vor îndeplini această condiție nu vor putea funcționa în anul universitar 2021 – 2022, chiar dacă au fost deschise pentru înscriere.

Ca urmare, candidații care fac o singură opțiune, pentru un masterat care nu va avea 20 de cursanți, nu vor putea fi înmatriculați la respectivul program de masterat.Fiecare dintre candidați poate verifica stadiul înscrierilor și masteratele care au șansele cele mai mari de funcționare în următorul an și pot modifica cererea de înscriere, până la încheierea perioadei de înscriere.

A doua sesiune de admitere în învatamantul universitar de masterat se desfasoară in perioada 30 August – 21 Septembrie. Înscrierea se face în perioada 30 August – 15 Septembrie iar concursul va avea loc în perioada 16-17 Septembrie. Comunicarea rezultatelor si înmatricularea candidatilor se face face in perioada 18-21 Septembrie. Depunerea documentelor în original pentru candidatii admisi are loc în perioada 18-21 Septembrie.

Documente utile pentru inscrierea la programele de studii de masterat:

Antreprenoriat Industrial

Mecatronica1


Concepție integrată în ingineria mecanică

Ne puteti contacta pe Facebook! Facebook sau pe site-ul nostru Instagram

     Programul de master CONCEPŢIE INTEGRATĂ ÎN INGINERIA MECANICĂ (CIIM) a fost creat încă de la înființarea studiilor de Master în UPB și a funcționat până în anul 2009 sub numele de CAD/CAE. Este primul program de Master din UPB dedicat integral proiectării bazate pe utilizarea uneltelor informatice. Este acreditat de ARACIS încă din 2011 și reacreditat în 2019 cu gradul de ”încredere” (Decizia Consiliului ARACIS din data de 21.07.2019, comisia C10 – poz. 148), se încadrează în domeniul de specializare Inginerie Mecanică. Programul funcționează în cadrul Departamentului ”Organe de mașini și Tribologie”, dar prin caracterul său multidisciplinar, include activități didactice și în departamentele ”Rezistenţa Materialelor”, ”Hidraulică, Maşini Hidraulice şi Ingineria Mediului”, ”Mecatronica si mecanica de precizie”.


Mecatronica1

Design de produs si inginerie inovativa

Ne puteti contacta pe Facebook! Facebook

Mecatronica1

Evaluarea riscului, siguranței și integrității echipamentelor sub presiune

Ne puteti contacta pe Facebook! Facebook

[smartslider3 slider=”9″]

Ingineria și managementul echipamentelor și sistemelor termice

Mecatronica1
Mecatronica1
Mecatronica1
Mecatronica1

Ingineria calității și mediului în industriile de proces

Ne puteti contacta pe Facebook! Facebook

[smartslider3 slider=”10″]

Inginerie de Mentenanță pentru ELI-NP – IMent-Eli

Ne puteti contacta pe Facebook! Facebook

Mecanică de Precizie pentru Sisteme Mecatronice

Ne puteti contacta pe Facebook! Facebook sau Instagram! Instagram

    Programul de master Mecanică de Precizie pentru Sisteme Mecatronice din cadrul Departamentul de Mecatronică și Mecanică de Precizie cuprinde cursuri de pregătire aprofundată în domeniul ingineriei mecanice, specifice mecanicii fine.

     Printre competențele specifice programului de master “Mecanică de Precizie pentru Sisteme Mecatronice” se regasesc:

 • optimizarea unui ciclu complet de dezvoltare de produs;
 • dezvoltarea tehnicilor de calcul;
 • optimizarea multiobiectiva a tehnologiilor convenţionale ;
 • concepţie inovativă a aparatelor și sistemelor de uz industrial ;
Mecatronica1
 • Analiza teoretica si experimentala a echipamnetelor hidraulice si pneumtaice de automatizare;
 • Structuri de calcul pentru aplicatii industriale;
 • Sisteme senzoriale si metrologie avansata;
 • Microsisteme electromecanice;
 • Robotica de precizie/Roboti de masurare si control;
 • Structuri mecanice pentru sisteme mecatronice;
 • Arhitectura sistemelor de automatizare si control disctribuite;
 • Inventica si inovare in ingineria de precizie;
 • Biomecanica miscarii umane si aplicatii clinice si industriale;
 • Roboti pentru prestari servicii;

     Experienţa de până în prezent a demonstrat că absolvenţii masterului “Mecanică de Precizie pentru Sisteme Mecatronice” prin noțiunile acumulate au reușit să se integreze rapid în activităţile de proiectare, cercetare, conducere a proceselor tehnologice de producţie și asigurarea calităţii. În același timp, prin aprofundarea cunoștințelor din domeniu, absolvenții programului de master Mecanică de Precizie pentru Sisteme Mecatronice au depășit bariera inginerească dezvoltandu-și reale aptitudini de cercetare-inovare.

Mecatronica Avansată

Ne puteti contacta pe Facebook! Facebook sau Instagram! Instagram

    Programul Mecatronică Avansată din cadrul Departamentului de Mecatronică și Mecanică de Precizie este un master de aprofundare/cercetare avansată și are ca obiectiv primordial asigurarea cunoștințelor teoretice și practice pentru formarea unui specialist cu pregătire interdisciplinară, capabil să conceapă sisteme mecatronice de înaltă performanță, să asigure mentenanța sistemelor mecatronice din producție și servicii sau să lucreze în cercetare-dezvoltare, asigurând managementul proiectelor integrate.

Mecatronica1 Mecatronica1

    Activităţile desfășurate în cadrul programului de master “Mecatronică Avansată” se bazează pe cercetări complexe orientate spre componente, produse și sisteme mecatronice, ce pot revoluționa domeniul ingineriei mecanice lărgind astfel ariile de aplicabilitate ale electronicii si informaticii. Absolventul programului de master Mecatronica avansată este capabil să abordeze sistemic toate etapele de proiectare și fabricație a produselor, utilizând sisteme informatice și să asigure integrarea sinergetică a componentelor mecanice, electrice și electronice cu sistemul informatic, prin combinarea corectă a parametrilor, rezultând un produs optim.

Mecatronica1 Mecatronica1

Optometrie avansată

Ne puteti contacta pe Facebook! Facebook sau Instagram! Instagram

    

    Optometrie Avansată Afla mai mult este un master interdisciplinar, cu obiective precum formarea de specialişti în asimilarea caracteristicilor şi cerinţelor specifice pieselor oftalmice şi echipamentelor opto-mecatronice utilizate în optometrie; formarea abilităţilor de cercetare, proiectare, dezvoltare în domeniul ingineriei optice; implementarea sistemelor mecatronice în producţia lentilelor oftalmice, aparatelor de diagnosticare şi recuperare oculară; expertize, consultanţă tehnică, service pentru sisteme optometrice

    Prin programul de master se asigură competenţe generale în direcţiile:

 • modelarea asistată de calculator a sistemului vizual;
 • analiza prin simulare a comportamentului ocular;
 • modelarea şi simularea sistemelor optice;
 • compensarea optică a pacienţilor vârstnici ;
 • testarea optometrică post-operatorie ă;
 • calculul compensării optometrice optime;

    Competentele specifice specializarii sunt transmise prin cursurile de specialitate::

 • Optometrie geriatrica;
 • Optometrie comportamentala;
 • Metrologie, standardizare şi conformitate de produs;
 • Modelarea sistemului vizual;
 • Metode informatice avansate in optica si optometrie;

Sisteme hidraulice și pneumatice avansate

Mecatronica1 Mecatronica1

Termodinamica echipamentelor pentru procese industriale

Ne puteti contacta pe Facebook! Facebook


Admitere Doctorat

Rezultate admitere doctorat (PDF)

Scoala doctorala de Inginerie Mecanica si Mecatronica (SD-IMM) organizeaza concurs de admitere la DOCTORAT pentru anul universitar 2021 - 2022.

Cifra de scolarizare este de 28 de locuri de la buget din care 14 locuri cu bursa.
Admiterea la studiile universitare de doctorat se organizează online în sesiunile Iunie-Iulie 2021   (sesiunea I) si respectiv Septembrie 2021 (sesiunea II), in conformitate cu programul de desfasurare al concursului de admitere prezentat în tabelul de mai jos:

SesiuneaActivitateaPerioada de desfășurare
Iunie - Iulie 2021Înscrierea candidaților28 Iunie – 7 Iulie 2021
Iulie 2021Concurs de admitere8 - 9 Iulie 2021
Septembrie 2021Înscrierea candidaților6 - 15 Septembrie 2021
Septembrie 2021Concurs de admitere16 - 17 Septembrie 2021

Inscrierile se vor face online, prin intermediul platformei admitere.pub.ro

Metodologia privind organizarea si desfasurarea concursului de admitere, pentru anul universitar 2021 – 2022, o puteti vizualiza accesand linkul: https://upb.ro/doctorat/admitere-doctorat/

Lista conducătorilor de doctorat la SD-IMM poate fi accesata aici

Pentru informatii suplimentare ne puteti contacta la adresa de e-mail: olga.dumitrescu@upb.ro sau prin telefon: 0214029464