Universitatea POLITEHNICA din București
Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică

Noutăți

Home Noutăți

Home Noutăți

A XI-a ediție FameLab Romania

FameLab este una dintre cele mai mari competiții internationale de comunicare a științei din lume.

Aflată la a XI a ediție în România, competiția FameLab se adresează tinerilor cu vârsta între 19  și 40 de ani care studiază sau lucrează în domeniul ingineriei, medicinei, tehnologiei, biologiei, chimiei, fizicii sau matematicii.

Înscrierea la FameLab se poate face online prin trimiterea unei prezentări video de maximum 3 minute despre un subiect științific sau tehnologic la alegere, până pe data de 31 martie 2019.

Toate detaliile privind înscrierea și formularul online pot fi găsite pe website-ul British Council

Din rândul celor care se înscriu cu o prezentare video, juriul ii selectează pe cei care vor merge în etapa preselecțiilor regionale pe baza acelorași 3 criterii folosite în evaluarea concurenților care susțin prezentări de pe scenă: conținut, claritate și charismă.

Preselecția regională organizată de British Council în parteneriat cu Universitatea POLITEHNICA din București, se va desfășura în cadrul POLIFEST pe data de 11 aprilie 2019ora 14:00, Hol AN Rectorat.

Spotlight 2019 – Apel de proiecte -„Europa digitală. Europa viitorului”⁩

Primaria Capitalei, prin Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti va organiza in perioada 18 – 21 aprilie a.c., cea de-a 5-a editie a Festivalului International al Luminii.

Tema acestei editii celebreaza rolul pe care Romania il joaca in Europa pentru aceasta perioada, in calitate de tara aflata la Presedintia Consiliului Uniunii Europene, cat si ca protagonista a Sezonului Romania – Franta.

Festivalul va include instalatii de lumina ale artistilor locali si internationali, ce vor transforma orasul intr-o expozitie de arta digitala.

Astfel, se lanseaza apelul de proiecte cu tema ,,Europa digitala. Europa viitorului”, unde tinerii sunt invitati sa propuna instalatii artistice, ce au la baza tehnologii bazate pe lumina.

In cazul in care doriti sa participati, termenul limita de inscriere a propunerilor de proiecte este 10 martie a.c. Proiectul castigator va primi un premiu in valoare de 1.000 euro, precum si un buget de 5.000 euro pentru productia instalatiei.

Mai multe detalii privind acest proiect sunt disponibile la adresa www.spotlightfestival.ro sau www.arcub.ro

 

Recuperari pentru 30 aprilie, 02 și 03 mai 2019

Orele de curs și aplicații corespunzătoare zilelor de 30 aprilie, 02 și 03 mai 2019 (declarate libere în ședinta CA al UPB din 20.02.2019) vor fi recuperate în avans, astfel:

– pe 16.03.2019 – se recuperează ziua de MARȚI,  30.04.2019;

– pe 23.03.2019 – se recuperează ziua de JOI,  02.05.2019;

– pe 06.04.2019 – se recuperează ziua de VINERI,  03.05.2019.

Excepție fac disciplinele de specialitate corespunzătoare anilor de studii III+IV LICENȚĂ și respectiv, anul I MASTER, al căror grafic de recuperare în avans va fi stabilit și afișat de către fiecare departament în parte.

 

 

 

AUF Concurs pentru studenti – « Parle-moi science ! »

Agenția Universitatilor Francofone (AUF) organizeaza concursul  «Parle-moi science !».
Concursul este destinat studenților din tarile din Europa Centrala și de Est și se va desfășura în perioada 15-31 martie 2019.
Concursul consta in selectarea celui mai bun videoclip realizat de studenți, în cadrul căruia participanții trebuie să explice în trei minute un concept științific studiat.
Conceptul științific ales trebuie prezentat într-un mod simplu, distractiv și inovator.
Videoclipurile ar trebui să acopere subiecte legate de știință (lista subiectelor poate fi accesata aici).
Condițiile de inscriere la concurs sunt:

– Formarea unei echipe de trei studenti;

– Completarea formularului care se regaseste in linkul de mai jos;

– Transmiterea carnetului de student pentru anul universitar 2018-2019 pentru fiecare membru al echipei (traducerea carnetului în limba franceza);

– Transmiterea unui film video la adresa de e-mail jeunesse-eco@auf.org pana la data de 31 martie 2019.

Programul de mobilitati de scurta durata Athens Network : 16-24 martie 2019

Pentru a aplica la acest program este obligatoriu ca studentii să aibă cunoștințe de limba engleză nivelul B2 si sa parcurga etapele de mai jos:

–  Completarea formularului:  https://goo.gl/forms/wDY1aKuKDOyuhtuc2

–  Accesarea site-ului Athens și crearea unui cont pentru selectarea universității și a cursurilor pe care studentii doresc sa le urmeze http://athensnetwork.eu/

Termenul limita pentru inscrieri este 28 ianuarie 2019.

Poster program