Universitatea POLITEHNICA din București
Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică

Noutăți

Home Noutăți

Home Noutăți

Chestionare ARUT – Alianta Română a Universităților Tehnice

Dragi studenți, universitatea noastră este parteneră ARUT – Alianta Română a Universităților Tehnice https://www.aruteh.ro/ro/. În acest context, vă invităm să completați linkurile de mai jos, în vederea corelării așteptărilor voastre academice, cu ceea ce indicatorii de performanță, la nivel național și international, își propun să îndeplinească.

1. VALTECH_Inventar valori POLITEHNICA BUCURESTI http://www.isondaje.ro/sondaj/693286480/


2. Utilizarea platformelor social-media și caracteristicile job-ului ideal_POLITEHNICA BUCURESTI  http://www.isondaje.ro/sondaj/697846728/


3. Imaginea Universității POLITEHNICA București (UPB) in rândul studenților  http://www.isondaje.ro/sondaj/703431234/

Lansare ANTREPRENORIAT COMPETENT ÎN RÂNDUL TINERILOR – ÎNVĂȚĂMÂNT INOVATIV PENTRU VIITOR – ACTIV

Universitatea ,,Danubius’’ din Galați, în parteneriat cu Asociația Profesională Patronatul Român din Industria de Mecanică Fină, Optică și Mecatronică – APROMECA, Universitatea Politehnică din București, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea “Valahia” din Târgoviște și cu Universitatea Ovidius din Constanța, implementează, începând cu luna iunie 2019, proiectul Antreprenoriat Competent în rândul  Tinerilor – Învâțământ Inovativ pentru Viitor – ACTIV, Cod proiect 124635, Cod apel: POCU/379/6/21/Operațiune  compozita OS. 6.7, 6.9, 6.10, Apel 379 Bursa Student Antreprenor – Măsura  activa pentru creșterea participarii  studentilor din categorii vulnerabile la programe de studii de licenta – Regiuni mai putin dezvoltate. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 7,666,069.33 lei, fiind un proiect finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Obiectivul general al proiectului este diminuarea ratei de abandon a studiilor terțiare universitare, în special pentru categoriile dezavantajate de persoane, prin măsuri de sprijin financiar și de asistență educațională în domeniul antreprenorial, în scopul corelării ofertei de studii a universităților partenere cu nevoile pieței muncii din sectoarele economice/domeniile identificate prin SNC și SNCDI.

Conferința de lansare a proiectului a avut loc pe data de 24 iulie 2019, începând cu ora 13:00, în Sala Senatului Universității “Danubius” din Galați.

Pentru mai multe informații privind proiectul, vă rugăm să contactați:

Coordonator partener P2 UPB

Ș.l.dr.ing. CARTAL Laurențiu Adrian

adrian.cartal@upb.ro

Responsabil informare, consiliere și orientare profesională

UDREA Georgeta

georgetaudrea@yahoo.fr

Conferinta “The Cyber Effect” – 11-12 Octombrie 2019

In perioada 11-12 octombrie 2019, universitatea noastra va gazdui cea mai mare conferință din tara pe tema Securității Cibernetice și a implicațiilor acesteia în comportamentul uman, intitulata „The Cyber Effect”.

Evenimentul este organizat in parteneriat cu International House Bucharest și cu Editura NICULESCU.

La conferință va participa, în calitate de invitat principal, dr. Mary Aiken, cyberpsiholog, expert de marcă cu recunoaștere mondială în domeniul psihologiei comportamentului uman în mediul online.

Temele de discuție se vor centra în jurul celor mai recente cercetări în domeniul psihologiei comportamentului uman în mediul virtual și al provocărilor create de utilizarea tehnologiei pe scară largă, în toate domeniile vieții.

În acest context, vă adresez invitația de a participa la sesiunile derulate în cadrul conferinței, conform programului atașat.

PRELUNGIRE PERIOADĂ INSCRIERE CANDIDAȚI GT-Studenți 07-08 octombrie 2019

Proiect PISA

PRELUNGIRE PERIOADĂ INSCRIERE CANDIDAȚI GT-Studenți
07-08 octombrie 2019

Universitatea POLITEHNICA din București anunță prelungirea perioadei de înscriere a candidaților pentru GT-Studenți, în proiectul PISA, până pe data de 08.10.2019.

Programul de depunere a dosarelor candidaților pentru GT-Studenți,
 la Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică este următorul:

Luni, 07.10.2019 – interval orar: 12-14, sala CI 005;


Marți, 08.10.2019 – interval orar: 15-17, sala CI 005.


Alte informații privind calendarul procesului de selecție a candidaților STUDENȚI  sunt disponibile la adresa: https://pisa.upb.ro/calendar/


CALENDARUL PROCESULUI de ÎNSCRIERE și SELECȚIE a CANDIDAȚILOR pentru GRUPUL ȚINTĂ- STUDENȚI în cadrul proiectului: Profesori Inovatori – Studenți Antreprenori! (PISA)

IN ATENTIA STUDENTILOR FIMM din anii II si III LICENTA

CALENDARUL PROCESULUI de ÎNSCRIERE și SELECȚIE a CANDIDAȚILOR pentru
GRUPUL ȚINTĂ- STUDENȚI în cadrul proiectului: Profesori Inovatori – Studenți Antreprenori! (PISA)

 

Universitatea POLITEHNICA din București, în calitate de Beneficiar, în parteneriat cu Universitatea din Pitești (UPIT), a lansat începând cu data de 10 iulie 2019 implementarea proiectului „PROFESORI INOVATORI – STUDENȚI ANTREPRENORI! (PISA)”, conform Contractului de Finanţare nr. 51672/09.07.2019  încheiat cu Ministerul Fondurilor Europene (reprezentând Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman).

Calendarul de înscriere și selecție a candidaților pentru Grupul Țintă – STUDENȚI, modalitatea de înscriere a candidaților, documentele necesare pentru înscriere, criteriile de eligibilitate și evaluare a candidaților sunt disponibile mai jos:

PISA Calendar selectie studenti

PISA Fisa aplicantului student

Studenții participanți în proiect vor beneficia în ultimile 3 semestre de studii de licență și de un sprijin financiar – bursa Student Antreprenor (suma forfetară lunară de 300 lei). Acordarea acestei burse va fi condiționată de realizarea lunară a activităților specifice proiectului (programe antreprenoriale, remediale, de orientare și consiliere profesională).