Înscrieri Preadmitere Master 2024

Mai multe detalii aici:

Preadmitere 2024

Etapa de Preadmitere pentru anul universitar 2024-2025 licenta este acum deschisa. Mai multe detalii aici.

Dragi studenti,

Festivitatea de deschidere a anului universitar 2023-2024 va avea loc Luni, 2 Octombrie, Ora 12:00, in amfiteatrul CD001 al Facultatii de Inginerie Mecanica si Mecatronica.

In aceiasi zi vor fi afisate si la avizierul FIMM grupele din care faceti parte, precum si orarul care deja poate fi consultat aici.

Va asteptam cu drag!

Sesiunea de Admitere 2023 s-a încheiat!

Vă urăm vacanță plăcută și vă asteptăm la cursuri începând cu data de 02.10.2023!

Urmăriți www.mecanica.pub.ro și pagina noastră de Facebook pentru informații despre perioada următoare!


Pagina FIMM pentru Admitere 2023 este aici.

ℹ️ Consultă regulamentul de admitere: https://admitere.pub.ro/


Programarea Sesiunii I de exemene 2022-2023 este disponibila aici.


Dragi studenti, cu ocazia începutului noului an academic 2022-2023, vă invităm in sala CD 001, ora 13, in ziua de 03.10.2022.
Vom avea ocazia sa ne cunoastem si sa va adresăm, cu tot dragul, fata in fata, mesajul de intampinare din partea conducerii FIMM.

Download ghid autentificare platforme online


Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică oferă posibilitate de cazare în căminul P11.
Cazările pentru anul universitar 2022-2023 la Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică, se vor desfășura în luna septembrie, cu câteva zile înainte de începerea anului universitar, conform unui program ce urmează a fi stabilit.
Vă rugăm să urmăriți periodic această pagină web.


Având în vedere situația pandemică, Hotărârea de Senat 381 / 28.01.2022, în cazul nedorit în unul dintre voi este nevoit să intre în carantină, permite organizarea unei sesiuni suplimentare în perioada 28.02.2022 – 04.03.2022. Însă ATENȚIE: dovada carantinării/izolării se va face exclusiv prin prezentarea Deciziei de confirmare a carantinării sau izolării, emisă de Direcțiile de Sănătate Publică. Mai multe informatii in HS381.


Senatul UPB a hotarat desfasurarea unei sesiuni speciale de examene in perioada 28.02 – 04.03. Mai multe informatii aici (download).

Hotararea Senatului UPB din 17.12.2021 referitoare la desfasurarea activitatilor didactice in perioada urmatoare poate fi consultata aici: DOWNLOAD

Senatul UPB (download metodologie) a decis ca in perioada 15 noiembrie 2021- 28 ianuarie 2022 (săptămânile 7-14) din semestrul I al anului universitar 2021 – 2022 activitățile didactice și de cercetare sa se desfășoare după cum urmează:

a. Studii universitare de licență:

 • toate activitățile de curs se vor desfășura în sistem on-line;
 • laboratoarele, seminariile și proiectele se vor desfășura cu prezență fizică, în conformitate cu reglementările legale în vigoare în contextul pandemiei generate de COVID-19.
 • verificările pe parcurs și examenele din sesiunea ianuarie – februarie 2021 se vor desfășura cu prezență fizică.

b. Studiile universitare de masterat:

 • toate activitățile didactice (curs, laborator, seminar, proiect) se vor desfășura în sistem on-line.
 • activitățile de cercetare se vor desfășura cu prezență fizică.

c. Studii universitare de doctorat:

 • examene, rapoarte științifice de progres, cercetare științifică se vor desfășura cu prezență fizică;
 • activitățile de curs se vor desfășura în sistem on-line;
 • susținerea publică a tezelor de doctorat se va desfășura cu prezență fizică, cu excepția membrilor comisiei din afara universității, care pot porticipa și în sistem on-line (video-conferință);

d. Programele de studiu postuniversitare

se pot desfășura atât cu prezență fizică, cât și în sistem on-line;


A aparut Hotararea Consiliului de Administratie nr. 75/22.10.2021 (atasat) care reglementeaza desfasurarea activiatilor UPB pe data de 29.11.2021:

 • Ziua de 29.11.2021 va fi libera
 • Activitatile din data 29.11.2021 se vor recupera Sambata, 06.11.2021

Toate serviciile IT UPB pot fi accesate prin intermediul contului my.upb.ro 🔗

Senatul UPB a decis ca activitățile în regim online să se prelungească până la data de 12 noiembrie 2021. HS 308 poate fi descarcata aici.

Senatul #UPB a decis ca activitățile didactice să se desfășoare în regim online, în perioada 11 – 29 Octombrie 2021❗ HS 296 poate fi descarcata aici

Download Hotarare CA Nr. 61/16.09.2021


Informatii referitoare la alegerea specializarii la sfarsitul anului II aici.


Calendarul activitatilor in cadrul UPB pentru anul universitar 2020-2021 poate fi accesat aici.Consiliul de Administrație UPB a aprobat în ședința din data de 25 martie a.c. desfășurarea exclusiv on-line a activităților didactice ale universității, programate pentru perioada săptamânilor 5, 6, 7 si 8 din semestrul II al anului universitar 2020-2021. Hotărârea de Senat prin care s-a aprobat “Metodologia privind organizarea studiilor de licență, masterat și doctorat în semestrul II al anului universitar 2020-2021(HS Nr. 161/17.02.2021


Marti, 9 martie 2021, la ora 12.00, UPB va organiza online evenimentul de prezentare a programelor de mobilitati ERASMUS+ si Dubla-Diploma.

Mai multe informatii gasiti pe pagina evenimentului si pe Facebook.


In perioada 01-05 Martie 2021 se sustine examenul de diploma/absolvire, respectiv, disertatie pentru absolventii promotiei 2020. Absolventii promotiilor anterioare se pot inscrie la examenele de finalizare a studiilor in aceasta sesiune. Inscrierile candidatilor pentru acest examen se inregistreaza la secretariatele facultatilor in perioada 15-19 Februarie 2021. Mai multe detalii aici.


Hotararea Senatului UPB referitoare la desfasurarea activitatilor didactice in sistem online in saptamanile 12,13 si 14

Hotararea Senatului UPB referitoare la organizarea sesiunii de examene din semestrul I, anul universitar 2020-2021


Crăciun fericit și plin de magia colindelor!

2021! Un An Nou, un nou început….Uitați ce a fost greu, bucurați-vă de ce a fost bine!

Vă dorim sănătate, iar visele pe care le făuriți în aceste zile pentru anul ce urmează, să se împlinească și drumul pentru realizarea lor să vă aducă numai bucurii și satisfacții!

Dragi studenți, vă dorim, de asemenea, să aveti succes pe drumul cunoașterii, să treceți examenele cu bine și să fiți siguri că noi, cadrele didactice, vă suntem parteneri!

Să fiți sănătoși, entuziaști, curioși asa cum știu tinerii să fie!

La multi ani!
Conducerea Facultății de Inginerie Mecanică și Mecatronică


ANUNȚ
referitor la organizarea sesiunii de examene din semestrul I al anului universitar 2020-2021 (licență, masterat)

Vă facem cunoscut că în sesiunea de examene on-line din semestrul I al anului universitar 2020-2021 este necesar ca fiecare student să se poată identifica video-audio pe platforma TEAMS, în cazul în care cadrul didactic titular va solicita acest lucru.

Vă rugăm ca în cazul în care nu puteti răspunde cerinței sa transmiteți această informație printr-un mesaj adresat secretarei de an, urmând ca încheierea disciplinei/disciplinelor să fie realizată față în față, la facultate, conform programării examenelor.

Mesajele vor fi trimise prin poșta electronică la următoarele adrese:

Anul I Licență și II Master la: secretariat.fimm@upb.ro

Anul II Licență și I Master la: elena_anda.zamfir@upb.ro

Anul III Licență și IV Licență la: gabriela.rosoaga@upb.ro.

Decan,

Prof.univ.dr.ing. Mariana-Florentina Ștefănescu


❗️❗️❗️Studentii anului I ai Facultatii de Inginerie Mecanica si Mecatronica sunt invitati astazi,incepand cu ora 18:00 la sedinta de incepere a activitatilor remediale pentru materia Engleza. 📖📚

Locul de desfasurare este clasa Teams 05-FIMM-Rose:Engleza. In decursul acestei saptamani se vor desfasura astfel de sedinte si pentru Analiza matematica, Algebra, Fizica, Geometrie Descriptiva si Desen Tehnic si Mecanica, anuntate tot pe aceasta pagina.


Activitățile didactice programate pentru perioada săptămânilor 9, 10 și 11 ale anului universitar 2020-2021 se vor desfasura exclusiv on-line în Universitatea Politehnica din București. Mai multe detalii aici.


SOLICITARE URGENTA pentru STUDENȚI și MASTERANZI
Vă rugăm ca până joi 19.11.2020, ora 10 să accesați contul personal din https://studenti.pub.ro/ și să VERIFICAȚI / COMPLETAȚI (unde este cazul) următoarele date (necesare pentru raportarea în Registrul Matricol Unic): Adresă e-mail, Telefon mobil, IBAN, Stare socială specială, Situație medicală specială.


Do you want to find out more about the opportunities you have as an international student of the largest technical university in Romania? Or about the many career events and great campus facilities you can still enjoy, even during the pandemic? Join us in our interactive Webinar, on Thursday, December 3, from 12.00 to 13.00 PM.In an hour, we’ll tell you all about courses, international mobility programs, campus facilities, events, careers and much more.Join us and find your perfect opportunity!For more information about the event please follow the link: https://international.upb.ro/…/en-how-can-you-maximize…


Informatii legate de procedura de înregistrare si activare a contului de utilizator pentru achizitonarea on-line a BILETELOR CFR cu reducere/gratuitate


Webinar   Mobilitati internationale: oportunitati si provocari pentru studentul viitorului va avea loc in data de 10 noiembrie, la ora 12.00. Evenimentul este dedicat studentilor români din universitate, oferindu-le posibilitatea de a cunoaște avantajele efectuarii unei mobilități in cadrul programelor ERASMUS sau ATHENS, și beneficiile aduse de EELISA. si adaugat Detalii despre selectie ERASMUS+: http://www.mecanica.pub.ro/new/index.php/erasmus/ 


Informatii despre cazari aici

ANUNȚ BURSE

Actele necesare pentru depunerea dosarului de acordare a bursei sociale se pot descărca de aici
Pentru bursele sociale Declarația de venituri se poate descărca aici.
Declarația pe proprie răspundere se poate decărca aici.

Actele se transmit prin poșta electronică la următoarele adrese:

Anul I Licență și II Master la: secretariat.fimm@upb.ro

Anul II Licență și I Master la: elena_anda.zamfir@upb.ro

Anul III Licență și IV Licență la: gabriela.rosoaga@upb.ro
Dosarul pentru bursa de performanța se depune electronic (in conformitate cu Regulamentul de mai jos) la adresele menționate anterior, in intervalul 19-23.10.2020.

Regulamentul privind acordarea burselor și a altor forme de sprijin material pentru studenții de la studiile universitare de licență și masterat se poate descărca la adresa:

Universitatea Politehnica din București deschide noul an universitar, începând de luni, 5 octombrie 2020, ora 11.00, în Aula universității.
Având în vedere că desfășurăm acest eveniment în condiții speciale, numărul de participanți posibil este de circa 250 persoane, sub 40% din capacitatea de 1.100 de locuri a Aulei universității noastre.

Din acest motiv, vom transmite acest eveniment și online.

Transmisiunea va putea fi accesată pe website-ul și pe pagina de Facebook a universității noastre.

Vă invităm să ne bucurăm împreună de începutul acestui an universitar.

Vă așteptăm cu drag!

Pentru accesarea platformelor online ale UPB va rugam sa consultati ghidul oficial>>ghid<<

Anunt Contracte de studii

În conformitate cu „Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea procesului de învăţământ în UPB”, participarea la activităţile didactice aferente procesului de învăţământ şi includerea dumneavoastră în formaţiile de studiu se face pe baza Contractului anual de studii.

Programarea studentilor poate fi descarcata aici. Semnarea contractelor va avea loc in sala CD001.

Contractul anual de studii certifică încadrarea dumneavoastră în procesul de învăţământ şi includerea în formaţiile de studiu aferente anului pe care îl veți urma.

ATENȚIE!

Nefinalizarea prin necompletarea şi/sau nesemnarea acestuia la termen conduce la pierderea calităţii de student al Facultatii de Inginerie Mecanica si Mecatronica

Contractul anual de studii nu se poate modifica pe parcursul anului universitar.

Semnarea contractelor anuale de studii necesită intervenția dumneavoastră prin semnarea fizică a acestora. Planificarea semnării Contractului anual de studii va fi publicat în timp util.

Orice problemă legată de acest aspect, vă rugăm să o semnalați pe adresa facultății noastre: secretariat.fimm@upb.ro.Potentiali angajatori:

Informatii si date importante:

Burse – Dupa admitere studentii pot beneficia de burse de performanta, de merit sau sociale. De asemenea, Facultatea de Inginerie Mecanica si Mecatronica pune la dispozitie burse Erasmus pe baza acordurilor existente cu alte universitati.

Printre competentele dobandite in timpul studiilor se numara:

 •  Conceptia si realizarea de sisteme mecatronice si robotice, programarea si optimizarea de sisteme inteligente
 • Utilizarea mediilor de programare de tip CAD/CAM/CAE
 • Conceptia, proiectarea, fabricarea si mententata echipamentelor din industriile de proces (alimentara, farmaceutica, petrochimica, materiale plastice)
 • Proiectarea si modelarea sistemlor si echipamentelor termice, motoare, sisteme frigorifice si de climatizare, generatoare si turbine
 • Modelarea sistemelor si structurilor optico-mecanice si implementarea modelelor in investigarea optometrica
 • Conceptia, proiectarea, realizarea si exploatarea masinilor si sistemelor hidro-pneumatice si a echipamentelor pentru surse regenerabile de energie
 • Managementul firmei, logistica si evaluare tehnico-economica
 • Cunostinte financiar-contabile, drept comercial si legislatie
 • Conceptie integrata in design industrial, prototipare rapida si realitate virtuala

Printre materiile studiate in timpul facultatii se numara:

 • Proiectarea asistata de calculator a echipamentelor mecanice si mecatronice
 • Grafica asistata de calculator
 • Informatica aplicata si analiza numerica
 • Termotehnica
 • Automatizari in echipamente si sisteme termice
 • Mecatronica motorului
 • Echipamente din industriile de proces
 • Mecanica fluidelor
 • Robotica
 • Roboti mobili
 • Sisteme de actionare inteligente
 • Software pentru sisteme mecatronice
 • Metode de testare in optometrie
 • Optometrie practica
 • Finante si contabilitate
 • Managementul resurselor umane
 • Design de obiect
 • Design publicitar
 • Creativitate si inovare in design
 • Realitate virtuala
 • Web design
 • Tehnici de promovare in mediul virtual
 • Surse regenerabile de energie
 • Tratarea si epurarea apei si aerului
 • Ventilatie si climatizare

Va asteptam in echipa noastra!