Universitatea POLITEHNICA din București
Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică

Erasmus

Home Erasmus

Departamentul de Limbi Moderne din cadrul FILS organizeaza testarile lingvistive pentru studentii care nu detin un atestat lingvistic si isi doresc sa plece in mobilitate ERASMUS+.
Regasiti informatiile cu privire la aceste testari lingvistice aici: https://upb.ro/concurs-granturi-erasmus/ (in josul paginii).

De asemenea, cu ocazia #ErasmusDays Erasmus Student Network Poli, organizeaza o sesiune de informare pentru studentii UPB, unde vom fi prezenti, sambata la ora 12:00, online pe skype. Ne-am bucura daca a-ti disemina evenimentul de pe Facebook: https://www.facebook.com/events/670273363904163/ studentilor facultatii dumneavoastra pentru participarea la eveniment.


Dragi studenti,

Sunteti asteptati la selectia pentru mobilitati ERASMUS+ (studiu sau practic).

Astfel, va puteti alege o universitate partenera din lista atasata (lista universitatilor partenere).

Studentii din anul IV licenta si II – master, pot alege ca mobilitate de studiu programul European Project Semester (EPS), www.europeanprojectsemester.eu , unul din cele 18 “Providers”.

Selectia Erasmus+ se va desfasura pe Teams, accesand link-ul acesta. Deoarece testul de limba a fost programat la ora 12, selectia candidatilor se va decala cu doua ore si se va desfasura in data de 22 octombrie 2020 la ora 14.

Pentru selectie va rugam sa transmiteti electronic urmatoarele documente, intr-un singur .pdf, in ordinea de mai jos, la adresa fimm@upb.ro

  1. Student (Nume si Prenume), an de studiu, specializare licenta/master/doctorat.
  2. Universitatea partenera aleasa (vezi lista universitati partenere .xls) cu codul.
  3. Cerere de inscriere la selectie, adresata Decanului/ cu mentionarea tipului de mobilitate dorit.
  4. Activitatea profesional-stiintifica (premii, diplome, inovatii sau alte rezultate relevante la manifestari stiintifice, proiecte, concursuri, olimpiade, inclusiv din perioada studiilor liceale, de nivel local/UPB, national/international).
  5. Atestat de cunoastere a unei limbi de comunicare internationala sau al limbii oficiale din tara gazda eliberat de Departamentul de limbi moderne de la UPB sau de catre o institutie abilitata (ex. atestat Cambridge, Toefel, etc.).
  6. Scrisoare de motivatie (tehnoredactata in limba engleza).
  7. CV model European Pass in engleza, franceza sau germana.
  8. Copie a cartii de identitate secretariat.

Succes!