Măști cu elemente “inovative” proiectate de studentii FIMM

 

Având în vedere situația dificilă în care se află România ca urmare a pandemiei cu COVID-19, studenții Facultății de Inginerie Mecanică și Mecatronică, anul I, specializarea Design Industrial, vă propun câteva concepte de măști de protecție, gândite pentru a face față acestei perioade. Sub coordonarea domnului Ș.l.dr.ing. Cucu Lucian, studenții Melania Stavre, Teodora Dumitru, Aura Olteanu și Anamaria Munchiu, au creat aceste măști cu elemente “inovative”. Voi le-ați purta dacă ați avea ocazia?
Studenții au înțeles gravitatea situației prin care trecem și ne-au impresionat prin maturitatea, adaptabilitatea și dorința de a învăța chiar și într-un mediu neexplorat până acum: pandemie și mediul virtual.
Pe lângă problemele cu care ne confruntăm acum, a faptului că ne petrecem timpul în casă ne face să vedem imperfecțiunile din lucrurile ce ne înconjoară. Ne punem problema de a putea îmbunătăți, de a putea adăuga sau elimina din designul unui produs acel ”CEVA” care îl poate face mai eficient. Aici, viitorii ingineri își arată adevăratul potential! Astfel, pornind de la o idee, fie ea simplă sau complexă, studenții încep să aibă o viziune nouă ușor practicabilă și integrată în ansamblul general.
Industria, cu toate provocările vieții de zi cu zi, este o sursă continuă pentru inginerii designeri care pot creea soluții inovative adecvate, sigure și plăcute.

În aceste momente suntem mândri că avem sprijinul profesorilor, precum doamna Ș.l.dr.ing. Georgiana Chisiu, dar și a doamnei decan prof.univ.dr.ing.Mariana-Florentina Ștefănescu, care ne deschid cât mai multe uși posibile pentru o viitoare carieră de succes.

Poate că încă sunt elevi care nu s-au hotărât ce specializare ar dori să urmeze. Iată ce vă propunem: dacă aveți talent la desen sau sunteți pasionați de grafică sau de pictură, dar și de partea tehnică din spatele lucrurilor ce ne înconjoară, această specializare, Design industrial, vă va oferi mai multe oportunități decât credeți.

Vă așteptăm cu drag în cadrul echipaei noastre din cadrul Facultății de Inginerie Mecanică și Mecatronică, specializarea Design Industrial!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *