BOSCH FUTURE MOBILITY DAY 18-19 MAI 2019 (https://www.boschfuturemobility.com)

În perioada sus menționată, studenții Facultății de Inginerie Mecanică și Mecatronică, înscriși  la programul de studii MECATRONICĂ, au participat la CLUJ – NAPOCA la concursul organizat de compania BOSCH, și anume Bosch Future Mobility Day.  Tematica concursului: dezvoltarea unui sistem mobil capabil de conducere autonomă

Obiectul concursului: echipele au primit câte un sașiu de mașină la scara 1/10, pe care a trebuit să îl înzestreze cu tot ce este necesar pentru ca mașina să poată evolua pe un traseu stabilit de organizator, să recunoască semnele de circulație, să parcheze in locul special amenajat, să ocolească obstacole. Mașinile au fost identice ca și structură mecanică pentru toate echipele. Însă, fiecare echipă și-a putut personaliza mașina din punctul de vedere al controlului, elementelor senzoriale, programelor.

Universitatea POLITEHNICA din București a fost reprezentată de 2 echipe de studenți, ambele de la Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică (FIMM), specializarea Mecatronică:

Anul II – Program de studiu MECATRONICĂ, Departamentul Mecatronică și Mecanică de Precizie;

Macovei Dragoș Nicolae, Sîrbu Cătălina Georgiana; Rusu Dan; Minuț Cristina; Popa Rareș

Anul III – Program de studiu MECATRONICĂ, Departamentul Mecatronică și Mecanică de Precizie;

Vasile Alexandru Cătălin; Manea Iulian Dan; Cioboată Mihai Adrian; Ciocan Răzvan Petronel; Hanganu Vlad

În concurs au fost înscrise, la START, 32 de echipe din țară. Au urmat mai multe etape de selecție bazate pe interviu, elaborarea și respectarea unor etape de lucru, discuții prin Skype cu organizatorii. Ziua de 18 mai 2019 ne-a găsit la Cluj- Napoca alături de alte 13 echipe (total: 15 echipe rămase in concurs, inclusiv cele două ale UPB – FIMM).

În urma demonstrațiilor și a prezentării tehnice din 18 mai, ambele noastre echipe s-au clasat în primele 8, calificându-se în finală.

Finala, desfășurată în ziua de 19 mai 2019, a avut ca rezultat clasarea pe locul 3 a echipei THE PELICANS, care a obținut și PREMIUL de POPULARITATE. Mașina a evoluat foarte bine, echipa  promițând să fie printre favorite în anul următor.

FELICITĂRI studenților și cadrelor didactice coordonatoare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *