Workshop MAP la UPB

Prezentarea activitatii de calibrare ( MAP-mise au point) in cadrul grupului Renault Romania

Context :

În cei peste 100 de ani de existenţă, automobilul, una din cele mai populare creaţii ale geniului uman s-a dezvoltat şi perfecţionat continuu. Actualmente, domeniul automobilelor constituie cea mai importantă activitate economică din întreaga lume. Se constată, însă, că pe lângă numeroasele sale influenţe benefice aduse omului, automobilul reprezintă şi o ameninţare pentru mediu pe tot parcursul existenţei sale. Efectele poluante al automobilului se manifestă atât direct, prin emisiile produse nemijlocit în timpul funcţionării (poluarea chimică şi poluarea fonică), cât şi indirect, prin intermediul deşeurilor, rezultate în toate etapele ciclului lui de viaţă (fabricare, exploatare, întreţinere, scoatere definitivă din uz). Automobilul constituie una din principalele surse de poluare ale mediului înconjurător, contribuţia la poluarea globală fiind cuprinsă între 20% şi 30% în ţările industrializate. Nu în ultimul rând, epuizarea rezervelor de petrol constituie un alt motiv pentru care automobilul a devenit o preocupare socială, realizarea unor motoare economice destinate tracţiunii rutiere constituind o preocupare de prim rang. Societatea a înţeles că ,,un prieten nociv” trebuie transformat în unul mai puţin nociv, iar, în final într-unul lipsit de nocivitate, mai prietenos cu omul şi cu mediul, în general. Drept urmare, diminuarea impactului automobil–mediu constituie actualmente o preocupare importantă a tuturor specialiştilor care activează în acest domeniu. Niciodată inginerii nu s-au aflat sub o presiune atât de mare, determinată de armonizarea unor cerinţe atât de contradictorii cum sunt: poluarea chimică si sonoră, consumul de combustibil, siguranţa deplasării, confortul, costurile, integrarea în sistemele de transport, performanţele şi plăcerea de a conduce, pretenţiile clienţilor.Toate acestea constituie obstacole greu de depăşit şi impun cheltuieli materiale însemnate si eforturi intelectuale deosebite.
 

Avantajele stagiarilor Renault:

  • Bursă lunară progresivă în valoare de 1.200 lei. Dacă ţi-a plăcut primul stagiu şi ne-ai convins cu pasiunea și dorința ta de a continua să inovezi, vei beneficia de 1.400 lei la următorul stagiu desfăşurat alături de noi.
  • Posibilitatea realizării lucrării de licenţă sub îndrumarea unui tutore care te va ghida şi îţi va oferi suportul necesar.
  • Program flexibil şi acces la cele mai noi informaţii din industria auto.
  • Mediu de lucru multicultural şi acces la spaţii de dezvoltare precum Creative Lab. (North Gate).
  • Participarea la ateliere de inserţie profesională care îţi vor fi utile în orientarea planurilor tale de carieră.
  • Întâietate în vederea angajării: odată ce ţi-ai desfăşurat stagiul în cadrul companiei noastre şi ai primit evaluare pozitivă din partea tutorelui, sunt şanse mari să devenim colegi.

Joi 06.12.2018:

·         14h-15h30 prezentare

·         15h45-16 h45 test

·         17h-18h : planificare interviuri

Vineri 07.12.2018:

·         9 h-18 h : interviuri.

Mai multe informatii aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *